HTML

Megvegyem?

Friss topikok

  • seohungary: Van lehetőség arra, hogy önnek is saját e-kereskedelmi vállalkozása legyen, melyet otthonról működ... (2017.04.28. 10:43) Merre tart a vásárló?

Egyedi szoftverek és rendszerintegráció

2018.02.27. 20:05 Sándor Krisztián

rendszerintegracio.jpgKis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Van ebben a mondásban igazság! Azt hiszem, a legtöbb szülő csak bólogathat erre saját tapasztalata alapján.

Vállalkozások esetében a cégvezetők tekinthetők szülőknek. Nekik kell gondoskodniuk a gyermek (azaz a cég) különböző szükségleteiről. Enni adni, tisztába tenni, majd később iskolát választani, segíteni a tanulásban… Mintha ezeknek mind-mind meglenne a megfelelője a cégek életében. És igen, az egyik legnagyobb dolog egy család és egy vállalkozás életében a növekedés, a gyarapodás lekövetése. Ahogy a gyerek növi ki a ruháit sorra, úgy nőhet túl egy-egy céges folyamat is az eddigi kezelési módozatain.

Amíg egy szállítmányozó cég életében például nem okozott különösebb gondot 1 vagy 2 autó menedzselése, fejben lekövetni hogy melyik hol jár, mit csinál, és teljesíteni a velük kapcsolatos adminisztrációs kötelezettségeket. De ha már számos járművet, rakományt és sofőrt kell segíteni és mindről tudni, hol jár és mit csinál, akkor ez már nem megoldható fejben, és többé nem egy személyes feladat.

A termelés terén ugyanez a helyzet: Megannyi ügyfél és beszállító, alapanyag, alkatrész, és termék kell hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyen, ki legyen fizetve, és mennyiségben és minőségben is megfeleljenek a velük szemben támasztott igényeknek.

Ezek a feladatok már régen nem csak munkaerőért és közvetlen termelőeszközért kiáltanak, hanem számítógépekért és az azokon futó rendszerekért. Mert ahogy jó ideje már a komputereket is hálózatba kapcsolják a megfelelő hatékonyság érdekében, úgy a szoftverek sem elég hatékonyak ma már, ha különállóak.

A rendszerintegrációnak is megvan ma már a külön tudománya, és jaj annak, aki ötletszerűen rakja össze a saját szisztémáját. Mondják ugyan, hogy manapság már jellemzően minden szakember specializálódik, de - talán éppen ezért - vannak már olyan specialisták is, akiknek pont a szakterületek összekapcsolása a feladatuk.

Ne próbáljon meg Ön se a cége 43-as lábára egy 41 es cipőt ráerőltetni!

(x)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megvegyem.blog.hu/api/trackback/id/tr7713703702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása