HTML

Megvegyem?

Friss topikok

  • seohungary: Van lehetőség arra, hogy önnek is saját e-kereskedelmi vállalkozása legyen, melyet otthonról működ... (2017.04.28. 10:43) Merre tart a vásárló?

Hírlevelek

2018.01.19. 15:26 Sándor Krisztián

Amint azt már az előző cikkemben is írtam, a vásárlók több mint fele ma már interneten is vásárol. Ahhoz persze, hogy valaki vásároljon, előbb meg kell őt győzni róla, hogy vásárolni akar. Aki valamit szeretne a világhálón eladni - legyen az akár egy facsemete, akár egy online tanfolyam - általában nem csak ennyit mond: - Gyere, vedd meg nálunk ezt meg ezt!
Többségük folyamatosan jelen szeretne lenni online világunkban. Erre az egyik legbeváltabb módszer a hírlevél küldés.

Hírlevelek

Szólj hozzá!

Merre tart a vásárló?

2017.03.27. 07:23 Sándor Krisztián

Néhány évtizede a bevásárlás többnyire úgy kezdődött, hogy Anyuka felírta a gyereknek (vagy az Apukának) a cetlire a listát. A csemete elballagott a listával a vegyesboltba és odaadta azt a boltos néninek (bácsinak). A boltos a háta mögül összeszedte a kívánt termékeket, a gyerek pedig fizetett és hazavitte a holmit. Otthon Anyuka szidta a gyereket és a boltos nénit, mert túl lapos volt a kenyér, kevesellte a kiló hagymát...

regi_bolt.jpg

1 komment

Címkék: vásárlás internet fogyasztó vásárló online vásárló

Amikor a véleményed kérdezik - Piackutatás

2015.11.16. 03:33 Sándor Krisztián

A piackutatásról az emberek többségének homályos elképzelései vannak. Nagyjából annyit "tudnak" róla, hogy valami érthetetlen, bonyolult statisztika, amihez ezreket kell megkérdezni, ezért drága és sokáig tart. A piackutatással foglalkozó szakemberek által használt fogalmak az átlagemberek számára nehezen értelmezhetőek, a kérdőívek pedig gyakran bosszantóak.

Piackutatás

Szólj hozzá!

Címkék: piackutatás fókuszcsoport netnográfia média kutatás

Cserepes vagy vágott virágot adjak anyák napjára?

2015.03.18. 14:44 Sándor Krisztián

Bár nálunk majd csak május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, mégis időszerű már most beszélni róla. Nem csak azért, mert vannak országok, ahol sokkal korábbra esik az anyák napja: Szlovéniában, Grúziában, Afganisztánban, Bulgáriában és több arab országban például márciusra. Azért is, mert így elegendő időd marad az édesanyád számára legkedvesebb virág kiválasztására, megrendelésére.

Anyák napjára

Szólj hozzá!

Címkék: virág virágcsokor Anyák napja

Édesítőszerek - 2. rész

2015.01.31. 21:17 Sándor Krisztián

A cikk előző részében az ismertebb természetes édesítőszereket tekintettük át. Ezúttal a kevésbé ismertek kerülnek sorra. Közös jellemzője az alternatív természetes édesítőszereknek, hogy energiatartalmuk lényegesen alacsonyabb a répacukorénál.

Stevia

Szólj hozzá!

Címkék: édesítőszer

Édesítőszerek - 1. rész

2013.08.08. 11:21 Sándor Krisztián

Az édesítőszerek használatáról erősen megoszlanak a vélemények. Pártolóik szerint csökkentik az elhízás veszélyét, nem károsak az egészségre. Ellenzőik szerint éppen ellenkezőleg: hizlalnak és súlyosan károsíthatják szervezetünket. Tény ugyanakkor, hogy az átlagos fogyasztó nem vagy igen kevéssé ismeri az édesítőszereket. Ha rászánja magát a vásárlásra, csak áll tanácstalanul a polc előtt, majd találomra leveszi valamelyiket. Kérdés, melyiket érdemes a kosárba tenni.

Cukor

Szólj hozzá!

Címkék: méz cukor édesítőszer répacukor

Nemzeti Parki Termék védjegy

2013.07.22. 07:23 Sándor Krisztián

A mai fogyasztók nagy része nem éri be bármilyen áruval, amit a polcokon talál. Talán Ön sem úgy általában egy liter tejet akar venni, ha betér egy üzletbe, hanem egy liter magyar tejet. Keresi a biotermékeket vagy érdeklik a különleges ízek? Szeretné segíteni a hazai termelőket? Válassza a Nemzeti Parki Termék védjeggyel megjelölt termékeket!

Nemzeti Parki Termékek

Szólj hozzá!

Címkék: védjegy Nemzeti Parki Termék

Light - Csak divatos vagy egészséges is?

2013.06.27. 07:39 Sándor Krisztián

Manapság divat vigyázni az egészségünkre és az alakunkra. Nem mindenkinek sikerül sajnos, de azért próbálkozunk. A boltok polcairól jóval nagyobb valószínűséggel veszünk le egy terméket, ha annak nevében a "light" szó szerepel. Úgy véljük, ami "light", az egészségesebb is. Vajon valóban így van?

light_margarin.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: light light cigaretta

Csomagolás vásárlók

2013.05.31. 16:12 Sándor Krisztián

Nem nehéz kitalálni, hogy a csomagolást az ősember találta fel. Az összegyűjtött bogyókat egyszerűbb volt hazavinni egy nagy falevélbe csomagoltan, de jó szolgálatot tehetett az elejtett állatok bőre is. A csomagolás legfontosabb feladata az áru szállíthatóvá tétele volt. Ma legalább ennyire fontos, hogy segítsen eladni a benne rejtőző terméket.

hotdog_csomagolas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: csomagolás csomagolóanyag

Borban a hazugság!

2013.04.23. 12:00 Sándor Krisztián

Azt valamennyien tudjuk, hogy a magyar borissza nép. A történetírások tanúsága szerint nem csak a magyar és így van ez már évezredek óta. Az uralkodóktól a rabszolgákig minden korban mindenkinek járt és jutott bor. Az más kérdés, hogy az a bor látott-e egyáltalán szőlőt vagy hogy mi egyebet látott még azon kívül.

vorosbor_mellett.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bor kannás bor hamis bor