HTML

Megvegyem?

Friss topikok

  • seohungary: Van lehetőség arra, hogy önnek is saját e-kereskedelmi vállalkozása legyen, melyet otthonról működ... (2017.04.28. 10:43) Merre tart a vásárló?

Mindennapi kenyerünk - Vegyük vagy süssük?

2013.03.14. 08:43 Sándor Krisztián

A tavalyi szárazság miatt 40-45%-kal nőtt a búza ára. Emelkedtek a szállítási költségek és a munkabérek is. Mintegy 20.000 ember dolgozik a hazai 1.200 pékségben, amelyek csődbe mehetnek, ha nem emelik a kenyér és péksütemény árakat. A pékek szerint legalább 20-25%-os emelés szükséges.

Fehér kenyér

 

Kenyér árak

 

Bizonyos üzletláncokban helyben szeletelt fehér kenyeret már 265 Ft/kg áron is kaphatunk, de a házi kenyér átlagos ára 300 Ft fölött van. Sok helyen már most többet fizetünk a kenyérért, mint decemberben. A hipermarketekben 12%-kal ment fel a kenyér ára. A burgonyás, kukoricás vagy más miatt különleges készítmények ára ennél természetesen jóval drágább lehet. 300 g csomagolt szeletelt kenyérért akár 500 forintot is fizethetünk.

 

Kenyérsütés

 


Kenyérsütőben készültA kenyérsütés legfontosabb alapanyagát, a Fehér kenyér búzalisztet jelenleg 260 Ft/kg körüli áron lehet beszerezni. A különböző lisztkeverékek és a Barna kenyér liszt ennél jóval drágábbak, elérhetik az 1.000 Ft fölötti árat is. Használhatunk a kenyérsütéshez egyszerű Finom lisztet is. Ekkor még olcsóbban jövünk ki.
Az élesztő, víz, só, pár kanálnyi olaj és a kenyérsütéshez elfogyasztott áram ára ehhez adódik, de még így is 200-240 forintból kisül egy kg kenyér.
Tehetünk hozzá ízlés szerint fűszereket, tejet, joghurtot, burgonyát, magvakat, vagy akár aszalványokat is.

 


KenyérsütőAzt ne felejtsük el, hogy a kenyérsütés gyakorlatilag csak kenyérsütő géppel oldható meg mai, kemence nélküli világunkban!
Egy olcsóbb kenyérsütőt már 13.800 forintért hazavihetünk, de megbízható márkák is kaphatók 20.000 Ft körüli áron. 50.000 forintért már sokat tudó kenyérsütőt kapunk, mely szuper gyors vagy éppen gluténmentes programokkal kényeztet minket. Természetesen ez az ár csak akkor térül meg, ha nem adjuk fel az első - esetleg nem túl sikeres - próbálkozások után, hanem folyamatosan használjuk gépünket.

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér kenyérsütés

A bejegyzés trackback címe:

https://megvegyem.blog.hu/api/trackback/id/tr375124053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása