HTML

Megvegyem?

Friss topikok

  • seohungary: Van lehetőség arra, hogy önnek is saját e-kereskedelmi vállalkozása legyen, melyet otthonról működ... (2017.04.28. 10:43) Merre tart a vásárló?

Cserepes vagy vágott virágot adjak anyák napjára?

2015.03.18. 14:44 Sándor Krisztián

Bár nálunk majd csak május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, mégis időszerű már most beszélni róla. Nem csak azért, mert vannak országok, ahol sokkal korábbra esik az anyák napja: Szlovéniában, Grúziában, Afganisztánban, Bulgáriában és több arab országban például márciusra. Azért is, mert így elegendő időd marad az édesanyád számára legkedvesebb virág kiválasztására, megrendelésére.

Anyák napjára

Miért virágcsokrot?

Nagyi kedvenceA kérdés ebben az esetben inkább az, miért ne cserepes virággal lepd meg édesanyádat.
A cserepes virág előnyében rejlik a legtöbb hátránya, mégpedig a tartósságában. Ha éppen virágzó példányt ajándékozol is, akkor sem illik kukába dobni néhány nap múltán. Nem is lenne szíve hozzá édesanyádnak. Így viszont előfordulhat, hogy hetekig-hónapokig problémát okoz majd számára a növénykéről való gondoskodás. Ha a lakás kicsi, vagy nem megfelelően lett kiválasztva a virág faja, akkor különösen. Végig kell néznie, amint a számára oly kedves ajándék elpusztul.
Ugyancsak problémát jelenthet a cserepes növény szállítása. Valószínűleg ez is hozzájárul ahhoz, hogy a virágküldő szolgálatok honlapjain nagyobb számban szerepelnek megrendelhető csokrok, mint cserepes virágok.

Egy vágott virágokból készült csokorral valószínűleg nem fogsz gondot okozni édesanyádnak. Öröme felhőtlen lesz.
Könnyebb lesz az ajándék kiválasztása is, hiszen nem kell hozzá a virágokról különösebb ismerettel rendelkezned. Több segítséget nyújthatnak a virágboltban is. Elég megmondanod, milyen és hány szál virágból szeretnéd a csokrot. A többi a virágbolt, a virágküldő szolgálat dolga.

Miért cserepes virágot?

Ehető virágokVágott virágot bárkinek adhatsz, de cserepes virágot inkább családtagnak szokás. Cserepes növénykét adni éppen ezért "valahogy más"... Azt sugallja, hogy az ajándékozó kapcsolata a megajándékozottal szoros, bensőséges.
Ha édesanyád kedveli a "zöld" lakást, különösen örülni fog az anyák napi virágnak. Ha még az 5 évvel ezelőtti ajándékod is ott díszeleg egy virágtartón vagy az ablakban, akkor ne habozz a választásnál - csak cserepes növény jöhet szóba!
No persze nem mindegy, hogy milyen. Itt most nem arra gondolok, hogy az ember csak akkor adjon az anyósának kaktuszt ajándékba, ha annak kaktuszgyűjteménye van. A lakás tulajdonságai nagyban meghatározzák az ott gondozható virágok milyenségét is.
Mire figyeljünk a választásnál?

  • Fényigény - Sötét szobában is nevelhetők gyönyörű növények, ha azok árnyékkedvelők.
  • Lakásméret - Ha pici a lakás, akkor pici legyen a cserép is! Ha anyukád nagy lakásban él, nyugodtan beállíthatsz hozzá akár egy méretes fikusszal is.
  • Már meglévő virágok - Lehetőleg ne "lepd meg" anyukádat vagy nagymamádat minden évben cserepes orchideával. Még akkor se, ha minden évben szemmel láthatóan örül neki. Valószínűleg még jobban fog örülni, ha ezúttal mást kap: begóniát, amarilliszt, liliomot, szoba rózsát vagy mondjuk mini margarétát.
  • Allergia - Ha tudod, hogy anyukád allergiás valamelyik virág porára, fokozott óvatossággal válaszd ki a neki szánt növényt. Érdemes inkább levelével díszítőt adnod. Vannak, akik orvosi tanácsra nem tartanak virágot a lakásukban. Még vágottat sem. Ha anyukád is közéjük tartozik, művirág helyett ajándékozz neki inkább valami különlegeset. Például ehető virágot.

Szólj hozzá!

Címkék: virág virágcsokor Anyák napja

A bejegyzés trackback címe:

https://megvegyem.blog.hu/api/trackback/id/tr387280535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása