HTML

Megvegyem?

Friss topikok

  • seohungary: Van lehetőség arra, hogy önnek is saját e-kereskedelmi vállalkozása legyen, melyet otthonról működ... (2017.04.28. 10:43) Merre tart a vásárló?

Nemzeti Parki Termék védjegy

2013.07.22. 07:23 Sándor Krisztián

A mai fogyasztók nagy része nem éri be bármilyen áruval, amit a polcokon talál. Talán Ön sem úgy általában egy liter tejet akar venni, ha betér egy üzletbe, hanem egy liter magyar tejet. Keresi a biotermékeket vagy érdeklik a különleges ízek? Szeretné segíteni a hazai termelőket? Válassza a Nemzeti Parki Termék védjeggyel megjelölt termékeket!

Nemzeti Parki Termékek

Mik a védjegyek?

Nemzeti Parki Termék védjegyA sokféle árucikk közötti eligazodást nagyban megkönnyítik a védjegyek. Ezek a termékeken vagy szolgáltatások ajánlásán alkalmazható grafikai jelölések egyértelműen megkülönböztetik az adott terméket vagy szolgáltatást a többitől. Nem azonosak a márkával vagy logóval. Egy-egy védjegy használatára ugyanis csak a védjegyoltalom tulajdonosa jogosult. Ha látjuk valamilyen árucikken, biztosak lehetünk annak eredetében. A védjegy garanciát nyújt a megfelelő minőségre és a megismert, megszokott összetételre vagy éppen ízre.
A védjegyoltalom mindig meghatározott termékekre vagy szolgáltatásokra terjed ki, melyeket "árujegyzékben" rögzítenek.

Nemzeti Parki Termék védjegy

Nemzeti Parki TermékA Nemzeti Parki Termék védjegy 2010 októbere óta nyerhető el. A Nemzeti Parkok által kiírt pályázatokra azok a vállalkozók, termelők, szervezetek pályázhatnak, amelyek termékeiket védett területeken vagy a Natura 2000 európai ökológiai hálózat területein állítják elő.
A Natura 2000 területek hazai és/vagy európai fontosságú, gyakran  veszélyeztetett élőhelyek, fajok védelmét szolgálják. Kijelölésük madárvédelmi és élőhelyvédelmi szempontból történik. Mintegy 60 százalékuk fekszik eddig nem védett területen.
E gazdálkodók, kézművesek helyi alapanyagokat használnak fel és a termékek előállítása hagyományos módszerekkel történik. A védjeggyel jelölt termékek megvásárlása a nehezebb körülmények között gazdálkodó, ugyanakkor kiváló minőségű terméket előállító termelőket segíti.
Jelenleg 70 vállalkozó mintegy 150 terméke jelölhető a Nemzeti Parki Termék védjeggyel. Ezek között szerepelnek feldolgozott gyümölcskészítmények, tésztafélék, tejtermékek, méz, füstölt sebes pisztráng, szalámi, hús, de még merinói juhból előállított kalapok is.

Szólj hozzá!

Címkék: védjegy Nemzeti Parki Termék

A bejegyzés trackback címe:

https://megvegyem.blog.hu/api/trackback/id/tr885416618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása